Г-н Октай, за какво е знак връщането на хартиената бюлетина

...
 Г-н Октай, за какво е знак връщането на хартиената бюлетина
Коментари Харесай

Осман Октай пред Фрог: Борисов е като човек, който държи в заложничество Българската нация

 Г-н Октай, защо е знак връщането на хартиената бюлетина от ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия?

И преди съм казвал пред медията ви, само че и в този момент ще го повторя - сега мафията и смяната се бият на живот и гибел. 

Коя е мафията? 

Партиите на статуквото съставляват мафията. Формациите като Политическа партия и Демократична България са изразителите на смяната. Те съставляват и протестната вълна от 2020 година. С връщането на хартиената бюлетина статуквото се готви да  убие представителството на протестната сила. 

Как ще го създадат?

 Чрез кражба на избори. Доказателство за това, което говоря  е двойствената игра на Борисов от през вчерашния ден. Неговата експанзия както към публицисти, по този начин и към политически съперници,  цялото му безучастие и липса на интензивност като първа политическа мощ, очакваща да получи първия мандат, са доказателства за неговата тотална изолираност от тази протестна вълна и сила. Всичко това го изнервя. И за жалост агресивното му държание се копира от неговите национални избраници и обкръжението му. 

Като човек с парламентарен опит имало ли е преди подобен маратон в парламентарна комисия, която да работи цяла нощ?

 

Никога. Комисия в Народно събрание не е работила цяла нощ дори  за значими, съществени въпроси. И приказвам за последните 32 години. Нито един основен проблем на българския народ не е предизвикал до момента сходна интензивност от страна на политическите партии.  Представителите на задкулисието - Борисов, Пеевски на първия ред на Народно събрание, Гешев, обикалящ Народното събрание, Корнелия Нинова, са лицето на същинското посланичество на задкулисието. Среднощното съвещание за смяна в ИК е живото доказателство, че те  водят яростна борба за оцеляване. 

 

Изглеждат като спечелили след измененията, не мислите ли? 

 

Това, което са решили, ще го изпълнят. Независимо, че Борисов сякаш през днешния ден бие отбой. Това е подправено държание. Той просто назидава от разстояние Народното събрание. Това е държание е на човек, който се опасява. Сериозните политици и държавници, каквито искания има той, застават отпред на всяка борба в интерес на България и страната. Борисов се държи като човек, който държи в заложничество Българската нация и България. Човек, политик  и общественик, угрижен за народа и страната си, би трябвало да е подготвен на всеотдайност.  А не със страховете си да държи в заложничество нацията. И в продължение на две години да държи в застой демократичното развиване на България. 

 

Вярвате ли, че съпротивата против връщането на хартиената бюлетина ще даде резултат? 

Това са процеси, които разсънват младежката сила за смяна. 

Възможно ли е изходът да е в обединяването на всички, които преди две години бяха на площада?

 

Събирането ще стартира на локалните избори. Фалшивото държание на Стефан Янев също ще има съединителен резултат на обединенията на смяната. Те осъзнават, че в случай че изневерят на площада,  ще бъдат изметени от политическия живот. Днес сме очевидци на борбата на поколението на 40 - годишните. В общественото и онлайн пространство интензивно участват 20 и 30 годишните. Те ще продължат борбата за смяна. Зная, че събитията в Украйна, войната и слабостта на Путин в тази война ще катализират и ще ускорят процесите за смяна освен в България, само че и на Балканите.

 

Интервю на Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР